Association of Slovenian Nature Photographers |  Združenje naravoslovnih fotografov Slovenije ©  Contact | Kontakt

Mednarodni fotografski natečaj Čarobna narava | Naravoslovna fotografija leta je

namenjen vsem fotografom z vsega sveta, ki ustvarjajo in prikazujejo vso pestrost fotografskega izražanja, ki jo zajema področje naravoslovne fotografije.

Naravoslovna fotografija leta

Splošna pravila sodelovanja


N natečaju lahko sodelujejo tako ljubiteljski kot poklicni fotografi z vsega sveta razen člani žirije, člani organizacijskega odbora natečaja in njihovi družinski člani.  Na natečaju lahko vsakdo sodeluje z največ 20. fotografijami, ki jih porazdeli poljubno po kategorijah, vendar v vsaki kategoriji lahko sodeluje z največ 4. fotografijami.


Kategorije


1. sesalci;

2. ptice;

3. ostale živali;

4. svet rastlin, (vse rastlinske vrste v njihovem naravnem habitatu vključno z glivami in lišaji);

5. naravna pokrajina (primeri ohranjene narave brez izrazitih sprememb, ki jih je povzročil človek, brez prisotnosti človeka ali njegovega delovanja);

6. človek in narava (prikazi pozitivnega ali negativnega odnosa človeka do narave – lahko na primeru pokrajin ali živalskih in rastlinskih vrst).


Kako sodelovati


Na natečaju lahko sodelujete izključno preko spletne prijavnice na povezavi tukaj> Na spletu sprva naložite le datoteke v JPG formatu. Zahtevana dimenzija posamezne fotografije mora biti 1920 slikovnih pik daljša stranica. Fotografi, katerih fotografije bodo izbrane v finalni izbor bodo o tem obveščeni po e-pošti, kjer boste prejeli navodila kako naložiti še izvorne surove datoteke RAW ali izvorne nespremenjene in neobdelane JPG datoteke, takšne kot je jih je zapisala kamera ter datoteke visoke ločljivosti. Če fotograf ne predloži izvirnika bo diskvalificiran.


Koledar


Začetek natečaja: november 2017,

Rok za sprejem:  31. januar 2018 | podaljšano do 15. februar 2018,

Žiriranje: 20-28. februar 2018,

Poziv za oddajo RAW datotek in fotografij visoke ločljivosti: 28. februar 2018,

Rok za sprejem RAW datotek: 10. marec 2018,

Zaključna prireditev in podelitev nagrad 26. maja 2018, Nacionalni inštitut za biologijo, Ljubljana, Večna pot 111


Nagrade in katalog


V finale bo žirija izbrala 180 fotografij, ki bodo predstavljene za javno predstavitev ob podelitvi nagrad in za realizacijo knjige. Žirija bo iz fotografij, ki bodo prišle v finale v posamezni kategoriji izbrala zmagovalno fotografijo kategorije (1. mesto) in podelila 9 enakovrednih priznanj. Žirija bo izmed zmagovalnih fotografij posamezne kategorije izbrala fotografijo, ki bo prejela naziv Naravoslovna fotografija leta (Nature photography of the Year) in najuspešnejšo fotografijo slovenskega avtorja, ki bo prejela naziv Slovenska naravoslovna fotografija leta. Zmagovalci kategorij prejmejo nagrado 300€, razen fotografija, ki bo proglašena za Naravoslovno fotografijo leta, ki prejme 500€.

Vseh 60 nagrajenih fotografij, z opisi fotografij in podatki o avtorju fotografije, bo objavljeno v kvalitetni knjigi s trdimi platnicami dim 250 x 210 mm, 100 strani.


Pristojbina


Pristojbina za sodelovanje na natečaju je 30€, ki bo uporabljena ekskluzivno  za izdelavo, tiskanje in pošiljanje kvalitetne knjige, ki jo prejme vsak udeleženec natečaja. Dela prispela brez plačane pristojbine ne bomo niti ocenjevali niti vračali.

Pristojbino plačate: Preko PayPal sistema na naslov: contact@photonature.si

ali na transakcijski račun društva: TRR SI56192005013124710, Deželna Banka Slovenije d.d. Kolodvorska 9, Ljubljana


Žirija


Fotografije, bo ocenjevala in izbrala mednarodna žirija sestavljena iz priznanih in uveljavljenih naravoslovnih fotografov:

Davorin Tome, Slovenija - Naravoslovni fotograf - Predsednik žirije

Marjan Artnak, Slovenija - Naravoslovni fotograf

Gunther Riehle, Nemčija - Naravoslovni fotograf

Pierluigi Rizzato, Italija - Naravoslovni fotograf


Podrobno PDF tukaj>

Naravoslovna fotografija leta

Pravila

Nagrade

Seznam avtorjev

Rezultati

Prijavnica | UPLOAD

"Žalostno je pomisliti, da narava govori in da človeški rod ne posluša." Victor Hugo

Natečaj

Photo: Miran Krapež

Photo: Marjan Cigoj

MAGIČNA NARAVA

Mednarodni fotografski natečaj Magična narava je pridobil pokroviteljstvo Evropskega projekta LIFE NATURAVIVA, Biodiverziteta – umetnost življenja. Projekt ima za cilj promocijo biotske raznolikosti in slovenske narave, tako da so njihovi cilji in cilji natečaja zelo podobni.